Opgelet! U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Hierdoor werkt onze webshop mogelijk niet correct. Klik hier om te updaten of gratis een moderne browser te installeren.

Niko

Niko Home Control

Niko Home Control is de eerste elektrische installatie waarmee je thuis actief energie bespaart. Het ecodisplay geeft aan hoeveel energie de woning verbruikt, waardoor je zuiniger met energie omspringt. Met Niko Home Control bedien je heel eenvoudig de verlichting, verwarming, ventilatie of rolluiken. Dat kan centraal via een touchscreen of smartphone, maar evengoed via klassieke schakelaars verkrijgbaar met de afwerkingen uit de Niko Pure, Niko Intense en Niko Original collectie.

Met functies als zoneregeling voor verwarming, ecotoets, paniektoets, aanwezigheidssimulatie, ... verhoogt de nieuwe elektrische installatie aanzienlijk je wooncomfort en veiligheid.

 • Basiscomponenten
  De controller en voeding zijn de twee basiselementen van Niko Home Control.
  De controller is het zenuwcentrum van de installatie, hij stuurt de logica van Niko Home Control. De programmering gebeurt via de installatiesoftware op de pc en wordt daarna op de controller ingeladen. De controller is voorzien van een testknop om de werking en de status van de andere modules in de installatie te controleren. De voeding levert spanning aan de bus, de modules en de bedieningen. Bij meerdere voedingsmodules duid je via de toets op de module een master aan.

 • Bedieningen
  Niko Home Control kan bediend worden met drukknoppen (met of zonder display) een touchscreen of smartphone. De bedieningen volgen de schakelreeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Naast bedieningen voor verlichting, motoren en ventilatie heb je ook nog intelligente drukknoppen als de ecodisplay, thermostaat en sfeerbediening.

 • Modules in de kast
  Voor elke functie; energieverbruik monitoren, lichten dimmen, ventilatie sturen, rolluiken, gordijnen of zonweringen bedienen... is een module in de kast vereist.

 • Software voor de gebruiker
  De gebruikerssoftware laat je toe om zelf een aantal instellingen te wijzigen. Met de smartphoneapplicatie kan je de installatie mobiel aansturen. De energiesoftware laat je toe om het energieverbruik en de energieproductie van de woning te visualiseren.

Nikobus

Nikobus is het domoticasysteem van Niko. Maar Nikobus is niet zomaar domotica. Het is een manier van leven, aangenaam leven. Huisautomatisering maakt je het leven makkelijker en brengt meer comfort. Met een druk op de knop knippen je lichten aan, speelt een zacht muziekje of warmt je kamer lekker op. Of omgekeerd, bij het verlaten van je huis klikken alle deuren vast en doven de lichten. Zodat je geen energie verspilt aan die ene lamp die je vergat uit te doen.

Nikobus geeft je, naast een comfortabel, ook een veilig gevoel. Schrik je 's nachts wakker van een verdacht geluid? Met één druk op de paniektoets naast je bed springen de tuinlampen aan. En als de bewegingsdetector een indringer opmerkt, floepen onmiddellijk alle lichten in je woning aan.

Nikobus is een eenvoudig systeem. De bediening verloopt via schakelaars, touchscreens of afstandsbedieningen. Het grote voordeel is dat een woning kan aangepast worden aan de veranderende noden van zijn bewoners. Moet de kinderkamer een bureau worden? Dan veranderen de lichtpunten van plek en ruimen de functies van bepaalde drukknoppen plaats voor andere. Je hoeft daarvoor de bekabeling niet aan te passen. Gewoon herprogrammeren, en klaar. Je geeft toetsen simpelweg een andere functie.

Ontwerp & ontwikkeling: Espresso Design & Dobble